sâmbătă, 8 octombrie 2011

Viata ... un joc de rol !

           Incerc sa imi dau seama de ce  nu mai sunt oameni pe strada care sa zambeasca pur si simplu ...toti sunt ocupati , vorbind la telefon... sau ingandurati pana in adancul oaselor. E ciudat nu?
          In viata asta .., noi jucam doar un rol , bine definit ce-i drept dar e doar un rol din care ar trebuii sa tragem concluzii care sa cantareasca multe sentimente la sfarsitul piesei. Fie ca plangi , razi sau iti lipseste reactia , nu inseamna ca nu ai caracter, sau ca nu stii sa te stapanesti ... sunt momente cand iti doresti sa te simpti atat de aproape de cineva , dar acel cineva nu exista sau nu l-ai gasit inca.


La urma ajungi singur , ingandurat si trist... mergi pe strada si cineva te zareste , iti zareste suferinta, indoiala si ar vrea sa te ajute dar tu parca ai o armura care nu ii permite nici macar sa iti spuna un simplu " Buna! " 
        Ajungi acasa , si realizezi ca esti singur, nu ai pe nimeni cui sa ii spui nimic te inchizi in tine si chear daca la usa iti bate un umar pe care ai putea sa plangi sa te descarci refuzi sa ii deschizi, atunci realizezi ca scenariul din care face parte rolul tau este unul "uscat"  de serul vietii , iti lipseste initiativa sa iti iei viata in propriile maini. Suferinta care te-a doborat candva , acum te ridica  si iti da putere sa mergi mai departe ... sau .... asta e doar un vis din care tocmai te-ai trezit. Tarziu in noapte realizezi ca ai un pariu cu viata pe care esti pe cale sa il pierzi daca nu iti aranjezi sentimentele in ce-a mai sclipitoare fila a cartii numite "Viata" , si anume fila iubirii si a respectului de sine. Incepi  sa realizezi cat de cufundat ai fost in ceva ce nici macar nu te-a marcat atat de tare pe cat ai vrut tu sa crezi asta , iar la urma tuturor acestor lucruri iti iei rolul in serios si incepi sa traiesti asa cum ti-ai propus inainte de asa zisa infrangere.
        Gandeste-te , nimic , oricat de puternic ar fi .., tot nu rezista sa stea neclatinat! De aceea infingeti bine radacinile in incredere , puterea de a lua decizii pentru tine.ca atunci cand furtuna se apropie sa fi asigurat ca ai sa ramai in picioare, zdruncinat ,dar in picioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu